Paparan koleksi sutera Terengganu kali ini adalah kesinambungan daripada post semalam. Saya persilakan anda melihat-lihat dulu sambil mencuci mata, ok. :)


1. Crepe MIRC


gambar koleksi sutera crepe mirc


Align Center
Untuk kategori ni, tinggal hanya 3 pasang saje iaitu seperti di atas. Sempena jualan cuci kedai, harga yang ditawarkan kepada anda ialah RM219 sepasang.

Tak banyak beza antara ketiga-tiga pasang tu berikutan motifnya yang hampir sama. Jikalau anda mempunyai 3 beradik kembar dan bercadang nak memakai busana sedondon, mungkin ianya satu koleksi pilihan yang boleh dipertimbangkan. ;)


2. Chiffon


gambar koleksi chiffon
Seandainya anda menggemari dan selesa menggayakan fabrik chiffon, 2 koleksi di atas adalah koleksi yang ditawarkan pada harga cuci kedai. Iaitu RM230 sepasang.


3. Jacquard MIRC


gambar koleksi jacquard mirc
gambar koleksi jacquard mirc 2Dalam bebanyak koleksi dalam kategori Jacquard MIRC yang ada, saya hanya tertarik pada rekaan di atas saja. Lebih-lebih lagi yang JC72 dan JC75 tu.


Anda pasti nak tau harganya, kan?


Yupp, harganya RM205 sepasang.


4. Chiffon + Jacquard


gambar koleksi sutera chiffon jacquard exclusive
Bagi koleksi ini pula, ia menggunakan 2 fabrik berbeza. Iaitu chiffon dan jacquard.

Bajunya didatangkan daripada fabrik chiffon. Manakala bahagian kainnya diperbuat daripada material jacquard.

Harganya pula adalah RM230 sepasang.


5. Jacquard Kontra


gambar koleksi sutera jacquard kontra
gambar koleksi sutera jacquard kontra 2
gambar koleksi sutera jacquard kontra 3
gambar koleksi sutera jacquard kontra 4Andainya anda nakkan kepelbagaian warna, mungkin boleh mempertimbangkan kategori Jacquard Kontra ni. Walaupun coraknya biasa-biasa saje, ada beberapa pasang yang saya anggap menarik.

Antaranya JCK63 dan JCK75. Anda boleh mendapatkannya pada harga RM199 sepasang.


6. Batik Ekonomi


gambar koleksi batik ekonomi
gambar koleksi batik ekonomi 2
Akhir sekali, saya teringin sangat nak tunjukkan anda koleksi batik ekonomi. Walaupun hanya tinggal 4-5 pasang lagi, tapi saya percaya dengan harga tawaran RM39 sepasang, pasti ada di antara anda yang menginginkannya.


Kalau begitu, anda bolehlah terus ke sini untuk sebarang urusan perbincangan, pertanyaan, pembelian, dan penghantaran dengan pihak pengurusan songket sutera.

Comment

ADA 1 PANDANGAN MENARIK DI SINI

  1. hjh norhayati zaini On October 31, 2015 at 8:53 PM

    Your address pls...send to yatie2212@gmail.com

     

Post a Comment

Sekadar renungan bersama...

Islam mewajibkan kaum wanita memakai tudung sebagai salah satu cara untuk menjaga dan memelihara maruah mereka. Di samping itu, ianya adalah satu kewajipan syarak yang wajib dipatuhi.

Jika mengabaikannya, ia sebenarnya mampu memberi kesan negatif walaupun disangkal oleh kebanyakan wanita itu sendiri. Buktinya, ia telah menjadi punca terbesar berlakunya gejala sosial di kalangan wanita Islam sekarang.

Dari itu, kembalikanlah maruah wanita Islam masa kini kerana anda sajalah yang mampu mengubahnya.