Saban hari, makin ramai yang menceburi bidang perniagaan. Baik secara separuh masa mahupun sepenuh masa. Kalau dulu iaitu sebelum zaman internet, memang hanya beberapa kerat yang nak berniaga. Sebab utamanya kerana malu. Tapi sekarang dah berubah. Dengan adanya internet, masalah itu dapat diatasi sedikit demi sedikit.

Mana taknya, anda tak perlu berjumpa pelanggan secara terus. Ataupun dari rumah ke rumah. Hanya melalui blog dan facebook saja pun dah mencukupi.


Cabang perniagaan ini pun teramatlah luas. Salah satu cabang yang boleh anda terokai dan mendapat permintaan tinggi ialah bidang kecantikan. Bidang kecantikan ini pun masih luas sebenarnya. Anda boleh kecilkan lagi skopnya kepada bidang kosmetik.

Jadi, jika anda ada minat dan mahu berjinak-jinak dengan bisnes kosmetik, saya baru saja menjumpai sesuatu yang mungkin dapat membantu anda. Malah membuka jalan untuk anda.

Begini, seorang "tauke" kosmetik telah sudi berkongsi ilmu dengan kita. Ilmu tersebut boleh anda perolehi melalui laman web RBDDK - Tauke Kosmetik.

Ataupun anda boleh klik saja pada banner di bawah. Senang sikit, kan?
Buat makluman anda, saya dah muatturun panduan tersebut. Tetapi belum sempat membaca kesemuanya. Jadi, saya kongsikan dulu "screenshot" apa ilmu yang bakal anda dapat nanti.

InsyaAllah, jika diizinkanNya saya akan kongsikan lagi mengenai ilmu tersebut. Tapi, saya syorkan anda daftarkan diri dan muatturun sekarang sementara masih PERCUMA. Kalau tak, takut melepas.

Comment

ADA 3 KOMEN BERKAITAN POST INI

 1. Redlomo On September 30, 2012 at 7:12 AM

  blogger buat duit mudah dengan www.nufftag.com

    Admin On November 13, 2012 at 11:14 PM

  Boleh jd mcm arwah Datuk Sosilawati Lawiya

  Cheers,
  Tudung Online

    oktant On November 17, 2012 at 3:03 PM

  InsyaAllah boleh. :)

   

Post a Comment

Sekadar renungan bersama...

Islam mewajibkan kaum wanita memakai tudung sebagai salah satu cara untuk menjaga dan memelihara maruah mereka. Di samping itu, ianya adalah satu kewajipan syarak yang wajib dipatuhi.

Jika mengabaikannya, ia sebenarnya mampu memberi kesan negatif walaupun disangkal oleh kebanyakan wanita itu sendiri. Buktinya, ia telah menjadi punca terbesar berlakunya gejala sosial di kalangan wanita Islam sekarang.

Dari itu, kembalikanlah maruah wanita Islam masa kini kerana anda sajalah yang mampu mengubahnya.