Assalamualaikum & Selamat Sejahtera,

Semoga anda sentiasa ceria hendaknya yer. Sejak akhir-akhir ni, saya dihubungi oleh beberapa individu yang berminat nak beli tudung secara pukal atau borong. Mungkin ada yang sempat saya jawab dan begitulah sebaliknya. Jadi, untuk memudahkan kedua-dua belah pihak, saya terpanggil untuk menjawabnya di sini saja. Boleh, kan?

Terlebih dulu, terima kasih diucapkan kepada anda yang sudi menghubungi saya. Tahniah juga sebab anda dah ada keinginan untuk memulakan perniagaan. :D

Jadi, kalau anda yang berkeinginan nak beli tudung secara borong, saya syorkan anda pertimbangkan pakej yang ditawarkan oleh Tudung Online Dot Com.

Mereka ada menawarkan pembelian pada harga pukal sekiranya anda membuat pembelian minima sebanyak 15 helai.

Tapi, kalau anda lebih serius dalam memulakan perniagaan, mereka juga menawarkan pembelian dengan harga borong. Syaratnya ialah anda perlu membeli pada kuantiti 100 helai untuk satu-satu design.

Senang cerita, anda perlu beli 100 helai tudung untuk 1 design.


Pakej yang ditawarkan bermula dari RM2900 sehingga RM4500 seperti kat bawah ni:

1. Tudung Batu Gajah Natasha

Rajah 1: Pakej Borong - RM2900




2. Tudung Oktant Colour Natasha Ori

Rajah 2: Pakej Borong - RM3100




3. Tudung Wulan Oktant Ori Mata Lalat + Natasha

Rajah 3: Pakej Borong - RM4500


Untuk perbincangan yang lebih lanjut anda boleh, klik di sini ataupun hubungi;

No. Telefon : 016-9803217 ( Lan atau Eila ) .

Yahoo Messenger : etudung atau money_millennium

Email : etudung@yahoo.com.my



Baiklah, sekarang anda dah ada produk untuk dijual kan? Ya, tentu sekali tudung!

Tapi bagaimanakah caranya anda nak jual secepat mungkin setelah dapat stok nanti? Adakah anda akan menjualnya di tempat kerja, sewa kedai/tapak/premis perniagaan, jual dari rumah ke rumah ataupun menyertai karnival jom heboh?

Ohh..itu tentunya menelan belanja yang agak tinggi dan memerlukan pengorbanan masa yang banyak, kan?

Duit dah banyak dihabiskan untuk mendapatkan stok tudung. Itu belum termasuk kos sampingan yang lain lagi. Aduishh... memang banyak betul modal nak kene keluar nih!

Saya tak suka tengok anda susah. Kalau anda betul-betul nak berniaga, saya cuba beri cadangan supaya anda dapat meminimumkan kos seberapa banyak yang terdaya. :)

Amacam? Kalau anda bersetuju, saya cadangkan anda berniaga online jer. Cara paling cepat untuk anda terus menjual di internet ialah dengan memiliki Niagakit.

Kedai Online



Niagakit ni baru jer dilancarkan hari ni iaitu 5 November 2008 oleh Team FlareBiz. Dengan Niagakit, anda dipercayai mampu menyiapkan kedai tudung online dalam masa 24 jam saja!

Untuk demo, sila lihat di sini.

Ataupun contoh kedai online lain yang dibangunkan melalui Niagakit -

Muslimah Dolls

dan

Tenaga Batin.

Bagi saya, ia memang hebat dan cun. Anda juga akan diberi support sekiranya menghadapai masalah kelak. Tujuan Niagakit ni dibangunkan pun memang untuk mengurangkan masalah anda dalam memulakan perniagaan internet ni. :)

Kalau anda masih kurang yakin, saya tunjukkan printscreen yang diambil dari Forum Niagakit kat bawah ni;

Rajah 4: Petikan dari Forum Niagakit



Kalau ikut perancangan, target untuk jualan Niagakit ni adalah 200 unit. Untuk 50 pembeli terawal, harganya ialah RM500. Manakala harga untuk 150 pembeli seterusnya adalah RM640.

Jika anda dah bersedia untuk memulakan perniagaan internet dengan modal yang paling minima, Niagakit adalah jalan penyelesaiannya.

Semoga Sukses dengan Bisnes Anda!

Sekian, wassalam.

Comment

ADA 4 KOMEN BERKAITAN POST INI

  1. din3187 On October 14, 2009 at 3:57 AM

    Salam semua..

    Alhamdulillah..setelah beberapa hari menunggu, akhirnya saya berjaya menyiapkan laman web baru saya.

    Laman web kali ini nampak lebih kemas dan cantik. Mudah diuruskan bagi pengguna baru.

    Jadi apa kata anda?

    Luangkan masa untuk melihat barangan yang cantik-cantik dan menarik buat diri anda. Kalau dah berkenan, belilah satu yer... :)




    ~ www.syurgawanita.com ~
    Syurga Membeli Belah

      oktant On October 14, 2009 at 11:40 AM

    W'salam dan tahniah buat din. Saya dah singgah ke website din tadi.

    Semoga berjaya din. :)

      www.bina-kedai-online.com On February 25, 2010 at 3:58 AM

    Iklan di Mudah.my memang nampak berkesan, namun sampai bilakah kita ingin menggunakan platform mereka untuk meletakkan iklan? Tambahan pula, perkhidmatannya kini berbayar. Apakah pula nasib peniaga yang memiliki produk yang banyak? Masanya untuk berubah. Bina kedai online anda hanya menggunakan blogspot dan terkini, letakkan shoppingcart bersama agar kedai online anda kemas dan teratur

      Mas On November 2, 2010 at 6:07 PM

    Salam ,
    tudung borong dan runcit layari,
    min 10 lai jer dapat 10 design...sapa2 pun boleh berniaga x perlu modal yg banyak.. www.zamniracollection.com

    guna yahoosearch k.

     

Post a Comment

Sekadar renungan bersama...

Islam mewajibkan kaum wanita memakai tudung sebagai salah satu cara untuk menjaga dan memelihara maruah mereka. Di samping itu, ianya adalah satu kewajipan syarak yang wajib dipatuhi.

Jika mengabaikannya, ia sebenarnya mampu memberi kesan negatif walaupun disangkal oleh kebanyakan wanita itu sendiri. Buktinya, ia telah menjadi punca terbesar berlakunya gejala sosial di kalangan wanita Islam sekarang.

Dari itu, kembalikanlah maruah wanita Islam masa kini kerana anda sajalah yang mampu mengubahnya.